16 ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

 

 
  1. Αφαιρούμε το μπρασελέ ή το λουράκι και αφού βγάλουμε το καπάκι, τοποθετούμε το ρολόι σε συσκευή απομαγνητισμού.  
  2. Αφαιρούμε το αντίβαρο και τους δείκτες κάνουμε οπτική και τεχνική εξέταση.  
  3. Αφαιρούμε balance & anchor και αφήνουμε το ρολόι να ξεκουρδιστεί παρακολουθώντας αν έχει κάποιο πρόβλημα.  
  4. Περνάμε στο στάδιο της αποσυναρμολογήσης όπου εξετάζουμε προσεκτικά κάθε εξάρτημα για φθορές ή ζημιές. Όταν χρειάζεται το επισκευάζουμε ή το αντικαθιστούμε.  
  5. Όλα τα εξαρτήματα του ρολογιού καθαρίζονται με υπερήχους, χρησιμοποιώντας υγρά ειδικά για ρολόγια.  
  6. Μετά τον καθαρισμό το ρολόι συναρμολογείται προσεκτικά και λιπαίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής ( Τύπο λαδιού ή γράσο στα σημεία που ορίζονται από τον κατασκευαστή).  
  7. Βάζουμε δίσκο ημερομηνίας, καντράν και δείκτες.  
  8.

Αφαιρούμε από την κάσα το στεφάνι, το γυαλί, τα O-rings, την κορώνα και τα κουμπιά.

 
  9. Επαναφέρουμε τις επιφάνειες της κάσας, του μπρασελέ και του καπακιού στην αρχική τους κατάσταση . Πολλές φορές επεμβαίνουμε και σε βαθιά χτυπήματα ή σημάδια που μπορεί να θέλουν γέμισμα.  
  10. Η κάσα και το μπρασελέ τοποθετούνται σε μηχάνημα καθαρισμού με υπερήχους.  
  11. Αλλάζουμε όλα τα O-rings. Τοποθετούμε το κρύσταλλο, τα κουμπιά, την κορώνα και το καπάκι στην κάσα. την σφραγίζουμε χωρίς τον μηχανισμό μέσα της.  
  12.

Τοποθετούμε την κάσα μέσα σε water tester σε πραγματικές συνθήκες νερού και πίεσης ( μπορούμε να φτάσουμε σε πιέσεις μέχρι 16 ΑΤΜ).  Έτσι βρίσκουμε και το πιθανό σημείο εισροής νερού.

 
  13. Μόλις οι δοκιμές της κάσας και του μηχανισμού περάσουν όλα τα τεστ, περνάμε στο στάδιο της τελικής συναρμολόγησης όπου και ελέγχεται η ακρίβεια του ρολογιού σε 5 διαφορετικές θέσεις.  
  14. Αν κριθεί απαραίτητο επαναρυθμίζεται το ρολόι μέχρι να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο κατασκευαστής.  
  15.

Το ρολόι ερμητικά κλειστό με τον μηχανισμό του εσωτερικά, τοποθετείται μέσα στην συσκευή (Water Resistance Tester) με αέρα, όπου επανελέγχεται η αντοχή του στο νερό (ISO2281). (Ο αέρας εισχωρεί στην κάσα ενός ρολογιού πολύ πιο εύκολα από ότι το νερό.) Οι συσκευές που ελέγχουν με αέρα ένα ρολόι ως προς τη στεγανότητα του, μπορούν  να ελέγξουν ρολόγια  με water resistance μέχρι 10 ΑΤΜ. Στην ουσία βρίσκουν τη διαφορά πίεσης μεταξύ δύο θαλάμων,( του ρολογιού και της συσκευής) μετρώντας τη μετατόπιση του κρυστάλλου προς τα κάτω. Αν η πίεση του αέρα καταφέρει να μετατοπίσει το κρύσταλλο και το κρατήσει κάτω  για ένα λεπτό αυτό σημαίνει πως το ρολόι είναι στεγανό. Δυστυχώς τα περισσότερα ρολόγια και ειδικά τα καταδυτικά ρολόγια ξεκινάνε από 20 ΑΤΜ water resistance , οπότε είναι αρκετά δύσκολο, λόγω αντοχής υλικών (πχ φλάντζα κρυστάλλου) , με πιέσεις 10 ATM  να μπορέσεις να κρατήσεις το κρύσταλλο για ένα λεπτό πατημένο προς τα κάτω. Γι’ αυτό οι συσκευές του αέρα και ειδικά οι  ψηφιακές είναι ενδεικτικές.

 
  16.

Μετά την ολοκλήρωση του service το ρολόι, αρχικά τοποθετείται για μία μέρα σε κουρδιστήρι,  έπειτα το βγάζουμε εκτός και περιμένουμε ποτέ θα σταματήσει να λειτουργεί (ξεκουρδιστεί). Έτσι βλέπουμε αν το διάστημα λειτουργίας του , όταν παραμένει εκτός κίνησης, είναι αυτό που προβλέπει ο κατασκευαστής. Το ξαναβάζουμε στο κουρδιστήρι και ελέγχουμε αν θα επαναλειτουργήσει χωρίς να το κουρδίσουμε εμείς με το χέρι . Τέλος παραμένει στο κουρδιστήρι  για λίγες μέρες μέχρι να συμπληρώσει την εβδομάδα όπου το  παρακολουθούμε τόσο την ακρίβεια του ως προς την ώρα, όσο και για τυχόν προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν.

 
       

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΕΜΑΣ

Η συντήρηση εξασφαλίζει ότι το ρολόι θα λειτουργεί με την ακρίβεια των προδιαγραφών του κατασκευαστή, θα έχει την εμφάνιση και την αντοχή στο νερό που προβλέπει ο κατασκευαστής. Επαναφέρουμε την εξωτερική εμφάνιση, κάποιες φορές αυτό δεν γίνεται ακριβώς εφικτό εξαρτάται από το υλικό κατασκευής της κάσας και το τί επιφάνεια έχει κ.λπ. Όταν εντοπίζουμε προβλήματα που μεταβάλουν το κόστος επισκευής, προβαίνουμε στην επισκευή τους μόνο μετά από διαβούλευση με τον πελάτη. Μετά από ένα πλήρες σέρβις μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το ρολόι θα δείχνει τη σωστή ώρα, ότι όλες οι λειτουργίες του, θα λειτουργούν σωστά και ότι η αντοχή του σε νερό θα είναι στα επίπεδα που έχουν οριστεί από τον κατασκευαστή του.

Λιοσίων 2 Αθήνα
ΤΚ:104 38
Τηλ: 2105245076

 

 

 

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΝΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΞΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ

Αποκατάσταση ρολογιού μετά από εισροή νερού χωρίς εμφανή σημάδια (σκουριές στο καντράν ή την κάσα) Το νερό όταν εισχωρεί μέσα σ’ ένα ρολόι δεν είναι απλός επισκέπτης προκαλεί πάντοτε ζημιές όπως σκουριές, άλατα, κ.τ.λ. Αν δεν υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις δεν μπορούμε να το καταλάβουμε και να το συνυπολογίσουμε στο αρχικό κόστος της επισκευής. Γίνεται αντιληπτό όταν περνάμε στην πλήρη αποσυναρμολόγηση του ρολογιού. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να χρειαστούν ανταλλακτικά, έξτρα εργασία για τον αποσκουριασμό μερών του ρολογιού που θα μεταβάλουν κατά πολύ την αρχική τιμή. Καλό είναι όταν έρχεται ένα ρολόι για επισκευή σ’ εμάς να μας περιγράφετε όλο το ιστορικό του, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ αρχικής και τελικής τιμής. Όταν θα χρειαστούν ανταλλακτικά που η φθορά τους δεν έγινε αντιληπτή με την πρώτη διάγνωση αλλά κατά τη αποσυναρμολογήση , ή ανταλλακτικά που δεν κατάφεραν να περάσουν τα προβλεπόμενα test , ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον πελάτη ο οποίος αποφασίζει για το μέλλον της επισκευής.

ΕΓΓΥΗΣΗ

Χορηγούμε 12-μηνη ή 24-μηνη  εγγύηση (Αναλόγως το ρολόι και το είδος της επισκευής) για κάθε εργασία που εκτελείται και για τα εξαρτήματα που αντικαθίστανται στο πλαίσιο της συντήρησης. Επίσης παρέχουμε φωτογραφίες από τα στάδια της επισκευής, όταν πρόκειται για ακριβό ρολόι π.χ. Breitling - Bulgari - Bulova - Cartier- Omega - Patek Philppe- Rado- Rolex- Tag Heuer κ.λπ.

 

 

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ :

Μπορείτε να μας στείλετε το Ρολόι σας με Courier για επισκευή, συσκευάζοντας το ρολόι σε ένα κουτί το οποίο συνιστούμε να το γεμίσετε με πλαστικές φυσαλίδες ή να χρησιμοποιήσετε aeroplast με φυσαλίδες για λόγους προστασίας κατά την διαδικασία της μεταφοράς. Σημαντικό είναι επίσης να έχετε όλα τα στοιχεία σας μέσα στην συσκευασία, για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.